Muotisuunnittelijan työpäivissä on normipäiviä ja ei-niin-normipäiviä, kuten missä tahansa työssä. Jokainen päivä on kylläkin enemmän tai vähemmän yllätyksellinen tässä ammatissa, koskaan ei aamulla tiedä minkälaiseksi päivä kääntyy! Tänään oli mielenkiintoinen kattaus, johon ei niitä tavanomaisia työtehtäviä paljonkaan mahtunut: päivän punaiseksi langaksi muodostui “historia”!

Olin saanut kutsun Turun Stockmannille mukavalle “Kiehl`s aamiaiselle”, jonka tarkoituksena oli kertoa tietylle asiakasryhmälle uudesta tuotemerkistä tavaratalon valikoimissa. Kyseessä on pitkän historian omaava ihonhoitotuotesarja, jonka juuret ovat jo vuoden 1851 New Yorkissa. Kunnioitettava ikä siis. Ehkä monikaan ei tiedä että itselläni on vaatetusalan lisäksi myös taustaa kulttuurihistorian opintojen parissa. Niinpä kaikki historiaan liittyvät tarinat kolahtavat kummasti! Aamiaisherkkujen nauttimisen ohella saimmekin kuulla yrityksen tarinoita ja asiantuntevaa opastusta ihonhoidon saloihin.

Ja tarinointi sai jatkoa, sillä olin lupautunut alkuiltapäivästä puhujaksi Fingerroosin säätiön Tarina-keskukseen. Säätiö toimii Turun alueella ja sen toiminta-ajatuksena on edistää vanhusten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Minua oli pyydetty kertomaan työstäni muodinluojana ja pukeutumisen historiasta, ja lähestyinkin aihetta kertomalla kuulijoille hieman pukeutumisen historiasta korsetin historian kautta. Puhuin myös naisvartaloihanteista ja naisen vartalon muutoksista ja siihen johtaneista syistä kuluneen runsaan sadan vuoden aikana. Tilaisuus oli varsin mutkaton ja lämminhenkinen ja saimme aikaan vilkasta keskustelua tilaisuuden päätteeksi – Fingerroosin säätiö tekee todella arvokasta työtä aktivoidakseen vanhuksia.

Käyn jonkin verran puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa ja erilaisille kuulijakunnille – tulevan syksynkin aikana on tarkoitus tarinoida muutamissa tilaisuuksissa. Usein erilaiset oppilaitokset ovat halunneet hyödyntää asiantuntemustani yrittämisen ja muodin saralla, mutta harvemmin olen kuitenkin päässyt puhumaan vanhusväestölle – minut ja aiheeni otettiin kuitenkin oikein innostuneesti vastaan ja kummastelimme yhdessä miten paljon muutoksia on tapahtunut naisvartalolle sadan vuoden aikana…

Päivän päätteeksi sitten vielä niitä tavanomaisempia askareita: tulossa on parin viikon päästä muotinäytös jonka Kisu Korsin puvut avaavat, ja sen järjestelyissä vierähti tovi. Päivään mahtui myös yksi asiakastapaaminen sekä useita puhelinkeskusteluja asiakkaiden kanssa. Kotiin palattuani armas kissani sai osansa jännittävästä paketista joka oli tarttunut mukaani aamun virkistävästä tapaamisesta: hauskat ja jouluisetkin pakkaustilpehöörit olivat kissan mielestä täysin vastustamattomia ja pakkauslaatikkokin aivan ykkösluokan viihdettä! Kunpa me naisetkin innostuisimme tyhjistä pakkauksista noin kovasti, tulisi halvat huvit!

kiehl´s                 

Kiehl´s ja Stockmann yhteistyössä

Kisu Korsi

Päivän teemat samassa kuvassa: vein mukanani kuulijoiden piristykseksi tämän nuken jonka päällä on Matador-mallistoon kuuluva silkkiä ja pitsiä yhdistelevä hameosa sekä yläosana Tsarina-malliston pitsinen täyskirjailtu aarre.

Kissat ja boksit… lyömätön yhdistelmä!