“Oi mikä ihana ilta…” Hääillan tunnelmissa

Historian ensimmäinen Hääilta on nyt onnellisesti saatettu päätökseen! Upea vanha viinatehtaan kiinteistö Manilla Turun jokirannassa täyttyi monenmoisesta häähumusta, kun 16 turkulaista yritystä päätti laittaa viisaat päänsä yhteen ja järjestää uuden sukupolven häätapahtuman (ks. kaikki mukana olleet yritykset lisätietoineen täältä). Ideana oli tarjota kävijöille elämyksellisyyttä monin tavoin ja toimia kaikessa niin, että palvelujen tarjoajat olisivat lähellä asiakasta: halusimme että omia häitään tai muita juhlia järjestävien ihmisten olisi helppo tulla keskustelemaan ja kyselemään eri asiantuntijoiden vinkkejä ja lisätietoa heidän palveluistaan. Yhteistyökumppanina tapahtumalla oli myös Häät-lehti.

Illan kruunasi Salonkimuotinäytös, jonka järjestäjänä toimin. Innostuin kovasti näytöstä ajatellessani Great Gatsby -teemasta, josta tulikin sitten paitsi näytöksen teema myös koko illan punainen lanka. 1920-luku onkin ollut jo jonkin aikaa pinnalla hääalalla, ja sattumalta itsellänikin vahvasti ajatuksissa tässä viimeisen parin vuoden aikana. Halusin tuoda esille näytöksessä niin monia eri alojen yrityksiä kuin mahdollista, jotta kaikki pääsisivät esittelemään osaamistaan live-muodossa. Näytöksen jälkeen oli ideana että mallit jäisivät pukuineen, kampauksineen ja meikkeineen, korut ja kukat, kynnet ja ripsijatkeet laitettuina eläviksi malleiksi kaikille osastoille yritysten käyttöön. Näytösvalmisteluissa oli todella nähty vaivaa: mallien yllä nähtiin huikeita kultaseppämestari Petri Holmbergin koruluomuksia, ja juhlakampauksista ja -meikeistä sekä upeista kynsistä ja ripsistä huolehti puolestaan Kauneuskeskus Divina – muutaman mallin hymyyn oli jopa tuotu lisäsäihkettä hampaidenvalkaisulla by Hammaslääkärikeskus Denta!

Pukujen suhteen naisten eleganssista vastasi tietysti Kisu Korsi, ja miehiäkin oli saatu esiintymään – Herrainpukimo toi lavalle osaamistaan miesten juhlavaatetuksen suhteen ja tarjosi samalla henkilökuntaansa malleiksi! Kaikki naismallit puolestaan olivat ammattilaisia: lavalla nähtiin jälleen upea kattaus Mallitoimisto Fashion Teamin malleja, jotka olin kaikki itse valinnut esittelemään pukujani Manillaan. Sainkin näytöksen jälkeen kovasti kiitosta paitsi ihanista asuista myös henkeäsalpaavan kauniista malleista…

Alla tunnelmia näytöksestä: Elli, Lotta sekä “pariskunta” Heta ja Tuukka (kuvat: Ulla Jämä)

Kisu Korsi     Kisu Korsi     Kisu Korsi

Itse juhlatilasta oli loihdittu satumaisen kaunis valaistuksen keinoin: Rajupaja oli toteuttanut näyttävän valaistuksen vanhan viinatehtaan rosoiseen miljööseen. Moni häitään valmisteleva pari sai varmasti inspiraatiota tästä omiin juhliinsa! Mielestäni Manilla on yksi mielenkiintoisimmista juhlatiloista Turussa, ja tämä ilta vahvisti ajatukseni jälleen kerran.

Alla: Isabelle, Emilia sekä parivaljakko Emilia & Kärt (kuvat: Ulla Jämä)

Kisu Korsi     Kisu Korsi     Kisu Korsi

Illan aikana oli tarjolla paitsi silmänruokaa myös herkkumaistiaisia kielelle, kun Mbakery ja Herkkupiste Catering maistattivat omia tuotoksiaan. Mbakeryn Mikko Hietala loihti myös illan kuluessa työnäytöksenä sokerista koristejoutsenia kävijöiden ihasteltaviksi.

Silmänruokaa tarjosi myös tehotiimi Calligraphen ja Kukkakauppa Tähkä – omien osastojensa lisäksi heidän tuotteitaan saattoi ihailla upeassa 20-lukuhenkisessä pöytäkattauksessa! (kuvat: Petri Holmberg)

Mbakery     calligraphen

Vielä hetkeksi pukuihin: lavalla nähtiin kattaus hyvin erityyppisiä asuja, jotta yleisölle olisi muodostunut monipuolinen kuva hääpukeutumisesta. Itsehän en suunnittelijana kaihda muitakaan värejä hääpukeutumisessa kuin valkoista, vaikka se edelleen onkin pääväri kun morsiuspuvuista puhutaan. Suomessa ollaan kuitenkin harvinaisen rohkeita tässä suhteessa, ja halusin tuoda tämän esille näytöksessäkin. Muun kuin valkoisen värisellä hääpuvulla onkin huomattavan paljon laajemmat jatkokäyttömahdollisuudet, mikä on hyvä huomioida pukuvalintoja tehdessä…

Alla: Paljon huomiota herättänyt “Viuhka” Hillan yllä (kuva: Ulla Jämä), reunimmaisena yksityiskohta puvun selkämyksestä ja Au-Holmbergin korusta (kuva: Petri Holmberg)

Kisu Korsi     Kisu Korsi     au-holmberg

Yleisö pääsi ihailemaan kaikkia yksityiskohtia aivan lavan viereen… (kuvat: Ulla Jämä)

Kisu Korsi     Kisu Korsi

Kiinnostusta tuntui olevan tämäntyyppiselle tapahtumalle, sillä tila oli aivan ääriään myöten täynnä. Opimme varmasti kaikki järjestäjät muutamia seikkoja millä illan kulku saadaan vielä jouhevammaksi, mutta tästä on erittäin mukava jatkaa! Ja ainahan karavaani kulkeekin eteenpäin: heti seuraavana päivänä minulla oli kokonaiset 6,5 tuntia kestänyt palaveri jossa mietimme mielenkiintoisen yhteistyökumppanin kanssa aivan ennennäkemättömän upeita juttuja tulevaa näytöstä ajatellen! Mutta sepä onkin oma tarinansa!

Kisu Korsi

Kukkakauppa Tähkän taidonnäytteitä menossa lavalle.

Herrainpukimo

Herrainpukimon Tuukka tsekkaa hetki ennen näytöstä että onhan se sormus vielä tallella… Lavallahan nähtiin hauska “kosinta” Au-Holmbergin huikean sormuksen turvin!

Kisu Korsi

Elli ja Elina näytöskuvien kimpussa.

au-holmberg

Paljon on tehtävä valmisteluja jotta näytös saadaan lavalle: kultaseppämestari Petri Holmbergin työpajalla korujuttuja valitsemassa…

Kisu Korsi

Tässä yksityiskohta uudesta puvusta joka suunniteltiin näytöstä varten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *